Novi slučaj prijevare na internetu: ostali bez 16.000,00 eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U protekla 24 sata, Policijska uprava zadarska zabilježila je nekoliko ozbiljnih incidenata, uključujući internet prijevare i tešku krađu.

U prvom slučaju, 58-godišnja hrvatska državljanka postala je žrtva prijevare nakon što je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Ovaj se lažni posrednik za trgovinu dionicama obratio žrtvi te je uvjerio da uloži oko 11,000 eura. Nakon brojnih transakcija, žrtva je shvatila da je prevarena i događaj prijavila policiji.

U drugom slučaju, 43-godišnja hrvatska državljanka postala je žrtva računalne prijevare. Nakon oglašavanja prodaje proizvoda na internetu, kontaktirala ju je nepoznata osoba i poslala link koji je izgledao kao stranica ovlaštene institucije. Nakon nekoliko pokušaja autorizacije, žrtva je shvatila da joj nedostaje 5,000 eura s računa.

Policija upozorava građane na povećan oprez prilikom internetskih transakcija. Naglašava se važnost provjere vjerodostojnosti ponuditelja i proizvoda te zaštite osobnih podataka. U slučaju sumnje, građani se potiču da odmah obavijeste policiju i svoju banku.

Teška krađa u Biogradu

U razdoblju od 26. do 28. prosinca, na području arheološkog nalazišta u Biogradu, nepoznati počinitelj otuđio je kamene dijelove. Policijska uprava Zadar vodi izvide u svezi s kaznenim djelom teške krađe.

Policija apelira na građane da budu svjesni ovih prijetnji i poduzmu potrebne mjere opreza kako bi zaštitili svoje imovine i osobne podatke.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!