Vikend izvještaj PU Zadarske: niz prekršaja i kaznenih djela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom proteklog vikenda, Zadarska policija imala je pune ruke posla zbog niza kriminalnih aktivnosti. Sve počinje s krivotvorenjem isprava i protuzakonitim lovom i ribolovom, a nastavlja se s dvije teške krađe, dvije manje krađe i čak 17 prometnih nesreća. U ovim nesrećama, jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su četiri osobe zadobile lakše ozljede.

Jedan od glavnih događaja bio je završetak kriminalističkog istraživanja nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog krivotvorenja isprava. Policija ga je zaustavila u Bibinjama nakon što je uočila neusklađenost registarskih oznaka njegovog vozila. Daljnja istraga otkrila je da vozilo nije registrirano u Hrvatskoj i da nema važeću prometnu dozvolu. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava, a obaviještena je i carinska inspekcija.

Drugi  slučaj odnosi se na 43-godišnjeg muškarca optuženog za protuzakoniti lov i ribolov. Osumnjičen je za ubijanje divljači (zeca) iz vatrenog oružja u širem području Sukošana. Nakon što je ostavio lešinu na mjestu događaja, osumnjičeni je pobjegao. Tijekom pretrage njegovog doma i vozila, policija je oduzela lovačku pušku. Slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog protiv osumnjičenog.

Policijska uprava Zadarske županije suočila se i s dvije teške krađe. Prva se dogodila na Poluotoku gdje je nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Druga krađa dogodila se na Obali kneza Branimira, gdje je provaljeno u stan iz kojeg je otuđen zlatni nakit i novac. Materijalna šteta u oba slučaja iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave.

Osim toga, zabilježena je krađa brodice u Rtini i krađa mobitela u Biogradu. U oba slučaja, šteta se procjenjuje na nekoliko stotina, odnosno oko tisuću eura. Također, tijekom vikenda zabilježeno je 17 prometnih nesreća, što dodatno naglašava ozbiljnost sigurnosne situacije u regiji.

Zadarska policija nastavlja s istragama i apelira na građane za povećan oprez i suradnju u cilju očuvanja reda i mira.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!