52-godišnjak utajio porez i oštetio državni proračun za više 200.000 eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu temeljitog kriminalističkog istraživanja koje su vodili policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, došlo je do značajnog otkrića u slučaju porezne utaje.

Kako je objavljeno, istraga se fokusirala na 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika i odgovornu osobu trgovačkog društva i obrta sa sjedištem u zadarskoj županiji. Sumnje su se pojavile na temelju aktivnosti u razdoblju od 1. siječnja 2019. do prosinca 2021. godine, gdje je osumnjičeni navodno vršio krivotvorenje poslovne dokumentacije s ciljem smanjenja obveza plaćanja poreza, posebno poreza na dodanu vrijednost.

Ovim nezakonitim aktivnostima, osumnjičeni je, prema navodima istrage, oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za iznos veći od dvjesto tisuća eura. Ovakav akt predstavlja ozbiljan prekršaj gospodarskih i poreznih zakona Republike Hrvatske.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Optužbe uključuju utaju poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te krivotvorenje isprava. Slučaj privlači pažnju javnosti zbog svoje složenosti i značajnog iznosa financijske štete.

Nastavak istrage očekuje se u nadolazećim tjednima, a javnost će biti redovito informirana o razvoju događaja. Ovaj slučaj naglašava kontinuiranu borbu protiv gospodarskog kriminala i korupcije unutar Republike Hrvatske, te potrebu za strožim nadzorom i provedbom zakona u ovom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!