eZadrani: digitalna revolucija u sjeni?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sjeni modernih tehnoloških dostignuća, projekt eZadrani, lansiran 2019. godine s ciljem digitalizacije usluga Grada Zadra, postavlja pitanje: Znaju li građani za ovu revolucionarnu platformu i koriste li njene mogućnosti u punom kapacitetu?

Unatoč značajnoj investiciji od 400 tisuća EUR, financiranoj kroz kombinaciju kapitalne pomoći Grada Zadra, vlastitih i EU sredstava, postoji zabrinutost da svijest o projektu eZadrani i njegovim uslugama možda nije na očekivanoj razini među ciljanim korisnicima. Projekt, koji nudi pristup oko stotinu različitih e-usluga, od autotaksi dozvola do financijskih kartica Grada Zadra, predstavlja ključnu inicijativu u modernizaciji i digitalizaciji gradskih usluga.

Međutim, postavlja se pitanje: Jesu li građani adekvatno informirani o postojanju i potencijalu eZadrani sustava? Koriste li ovaj sustav u punoj mjeri, iskorištavajući sve prednosti digitalne ere, ili su sredstva uložena u ovaj projekt djelomično neiskorištena zbog nedostatka informiranosti i edukacije?

Dok projekt eZadrani stoji kao svjedočanstvo predanosti Grada Zadra modernizaciji i digitalizaciji, ostaje pitanje kako osigurati da se njegove prednosti u potpunosti prepoznaju i koriste. Potrebno je intenzivirati napore na podizanju svijesti među građanima, educirati ih o dostupnim uslugama i pružiti podršku u korištenju digitalnih resursa. Samo tako može se osigurati da investicija u eZadrani sustav postigne svoj puni potencijal i pridonese stvaranju efikasnije, transparentnije i pristupačnije lokalne uprave. Hoće li novi direktor Inovatinog Zadar poradititi na marketingu?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!