Razvoj MICE turizma: održane edukacije za privatni i javni Sektor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U znak nove ere turističkog razvoja, Turistička zajednica Zadarske županije je uspješno organizirala dvije dnevne stručne edukacije usmjerene na specifičnosti MICE turizma, istaknutog segmenta putovanja namijenjenog poslovnim skupovima, poticajnim putovanjima, konferencijama i događajima. Održane 24. i 25. siječnja u Zadru, radionice su okupile ključne dionike iz privatnog i javnog sektora, uključujući pružatelje turističkih usluga poput hotela i DMK agencija, kao i lokalne turističke zajednice i druge ustanove.

U svjetlu post-pandemijskog uzleta turizma, TZ Zadarske županije prepoznala je MICE segment kao vitalnu sastavnicu za oživljavanje i unaprjeđenje lokalne turističke ponude, posebice u kontekstu ostvarivanja turizma tijekom cijele godine. Radi postizanja ovog cilja, radionice su bile usmjerene na identifikaciju atrakcija i pružatelja usluga čija bi ponuda mogla zadovoljiti visoke standarde MICE tržišta, s krajnjim ciljem stvaranja kataloga ponude Zadarske županije i sinergijskog razvoja i promocije ovog segmenta.

Renomirana konzultantica iz područja poslovnog turizma, Aleksandra Uhernik Đurđek, prenijela je svoje znanje i iskustvo sudionicima kroz dvojezični pristup radionica. Prvi dio je bio posvećen specifičnostima tržišta i trendovima, dok je drugi dio bio fokusiran na praktičnu primjenu kroz rad na stvarnim studijama slučaja.

Mihaela Kadija, [Pozicija] Turističke zajednice Zadarske županije, istaknula je širok opseg planiranih aktivnosti za 2024. godinu, koje uključuju ne samo edukativne radionice poput ovih, već i analizu postojeće ponude, detekciju potencijalnih prilika, izradu brošure s ponudom, te suradnju s HTZ-om i lokalnim dionicima na promociji MICE segmenta.

S ovim ambicioznim projektom, Zadar ne samo da jača svoj profil kao destinacija pogodna za poslovni turizam, već i postavlja temelje za održivi razvoj cjelogodišnjeg turizma, pružajući poticaj ekonomskom rastu regije i šire. Radionice su tako postavile čvrst temelj za buduće inicijative, obećavajući novo, dinamično poglavlje u razvoju turističke ponude Zadarske županije.

Foto: TZ Zadarske županije


PODIJELI S PRIJATELJIMA!