Sumnjiva gradnja na zadarskom Području – troje osumnjičenih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom proteklog vikenda, područje Policijske uprave zadarske bilo je poprište brojnih kriminalnih događanja, uključujući protupravnu gradnju, dovođenje u opasnost života i imovine, prijetnje, teške krađe i prometne nesreće s ozlijeđenima.

Kriminalističko istraživanje protiv osumnjičenih za protupravnu gradnju: Tri hrvatska državljanina, u dobi od 60, 51 i 39 godina, su podvrgnuti kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u kazneno djelo protupravne gradnje. Prema izvješću, 60-godišnjak se sumnjiči da je kao naručitelj sklopio ugovor za uređenje dijela plaže na području zadarske županije bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole, dok su 51-godišnjak i 39-godišnjak bili odgovorne osobe u izvođenju radova i nadzoru gradilišta. Osumnjičeni su protivno zakonu obavili građevinske radove, što je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Uhićenje zbog dovođenja u opasnost i prijetnji: 47-godišnji hrvatski državljanin je uhićen i podvrgnut kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, te prijetnji. On je ozbiljno prijetio smrću troje osoba, a nakon toga udario automobilom u njih, uzrokujući ozljede. Također, sumnjiči se da je nametljivo ponašao prema jednoj od tih osoba tijekom prethodna tri mjeseca. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Teške krađe na području Zadra: Četiri teške krađe su evidentirane na području Zadra. Počinitelji su provalili u trgovine i ugostiteljske objekte te otuđili novac i druge vrijedne predmete. Policija provodi očevid i izvide kako bi pronašla i uhvatila počinitelje. Vlasnicima su pričinjene materijalne štete koje variraju od nekoliko desetaka do nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave zbog krađe.

Krađe u Pagu i Zadru: Na području Paga, nepoznati počinitelj otuđio je sanitarnu opremu iz dvorišta obiteljske kuće vlasnika u štetu od nekoliko stotina eura, dok je u Zadru ukraden bicikl u vlasništvu 20-godišnjaka, što je rezultiralo štetom također od nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave zbog krađe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!