Krađa u Benkovcu- ukarao dvije motorne pile i električni kabel

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U proteklih 24 sata, na području Policijske uprave zadarske, dogodilo se nekoliko značajnih događaja, među kojima su prisila prema službenoj osobi, krađa, i prometne nesreće.

Prisila prema službenoj osobi:

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dva hrvatska državljanina u dobi od 33 i 28 godina, te nad 30-godišnjakom, zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Incident se dogodio 28. siječnja 2024. godine u Pagu tijekom javnog okupljanja. 33-godišnjak je pružao otpor policijskim službenicima, vrijeđao ih i fizički ozlijedio jednog od njih. Nakon uporabe sredstva prisile, 33-godišnjak je uhićen. Obojica 28-godišnjak i 30-godišnjak također su se oglušili na naredbe policijskih službenika i vrijeđali ih. 28-godišnjak je podnesena kaznena prijava, dok se protiv 33-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog istog kaznenog djela u pokušaju.

Krađa u Benkovcu:

U Benkovcu, 29. siječnja, nepoznati počinitelj je otuđio dvije motorne pile i električni kabel iz dvorišta obiteljske kuće 77-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Prometne nesreće i vozači bez vozačkih ispita:

U večernjim satima 29. siječnja, zadarska policija iz prometa je isključila tri osobe koje su upravljale vozilima bez položenog vozačkog ispita.

Prva situacija dogodila se u Murvici, gdje je 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (0,72 promila) bez vozačke dozvole.

U Biogradu, iste večeri, maloljetni hrvatski državljanin također je bio zaustavljen zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole.

U Benkovačkoj ulici u Zadru, 37-godišnji državljanin Kosova bio je uhvaćen u istom prekršaju. Sva trojica vozača isključena su iz prometa i sankcionirana prema zakonskim odredbama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!