28. sezona Sportskih igara mladih s ekološkim ciljevima u OŠ Šime Budinića u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S osmijehom, sportom i svijesti o očuvanju okoliša, Osnovna škola Šime Budinića u Zadru postaje epicentar promjena i edukacije. Ova četvrtak u 15 sati obilježit će početak 28. sezone Sportskih igara mladih s revolucionarnim programom “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”.

Više od igre: sport i održivost

Ovaj inovativni natjecateljsko-edukativni program integrira uzbuđenje i zajedništvo sportskog natjecanja s ključnim porukama o važnosti održivog razvoja. Učenici Osnovne škole Šime Budinića neće samo pokazati svoje sportske vještine, već će sudjelovati u aktivnostima koje promiču očuvanje okoliša i razvoj svijesti o Zero Waste pokretu.

Inovativnost koja inspirira

Prepoznati za inovativnost i kreativnost, program “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” predstavlja značajan korak naprijed za Sportske igre mladih. Proširujući svoju sportsku platformu edukacijom o održivom razvoju, Igre postavljaju novi standard, povezujući fizičku aktivnost s ekološkom odgovornošću.

Sportski duh u službi planeta

“Osim što promičemo zdrav duh u zdravom tijelu, želimo našim mladim sportašima pružiti i dublje razumijevanje važnosti očuvanja našeg planeta”, izjavio je organizator. “Ova integracija sporta i ekološke svijesti odražava našu posvećenost ne samo fizičkom, već i socijalnom i okolišnom zdravlju naše zajednice.”

Kako se sportaši pripremaju za svoje natjecanje, tako se i Zadar priprema za demonstraciju zajedništva, inovativnosti i predanosti okolišu. 28. sezona Sportskih igara mladih ne samo da će obilježiti početak novih sportskih izazova, već i pokretanje vala promjena koji će, nadamo se, inspirirati mnoge i usaditi važne lekcije o očuvanju našeg prekrasnog planeta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!