Gradonačelnik Dukić s ponosom predstavlja novu vizuru Zadra: Uređena parkirališta i igrališta kao simboli urbanog razvoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ritmu urbanog preobražaja, gradonačelnik Branko Dukić sa svojim je suradnicima danas obišao dvije ključne lokacije u Zadru, gdje je komunalna infrastruktura dobila novi sjaj, a grad novu vizuru. U ulici Miroslava Krleže, nekoć zapuštena površina pretvorena je u funkcionalno parkiralište i vibrantno dječje igralište, dok paralelni radovi na asfaltiranju najavljuju potpunu transformaciju ulice u modernu gradsku arteriju.

Gradonačelnik Dukić nije skrivao zadovoljstvo rezultatima: “Veseli me biti danas ovdje i otvoriti još dva dječja igrališta. Zadar je, s gotovo 99% realiziranih projekata iz Kvartaipo inicijative, postao primjer urbanog razvoja vođenog željama i potrebama naših građana. Ovo je tek početak – novi Kvartipo je na vidiku, a naši sugrađani već sada mogu razmišljati o novim promjenama koje žele vidjeti u svojim kvartovima.”

Fokus na inkluzivnost i zajedničko korištenje prostora odražava se i u novom dječjem igralištu na Bokanjcu, gdje su, zahvaljujući projektu Inclusive Play, mališani dobili senzoričko igralište prilagođeno i djeci s poteškoćama. Suradnja s dječjim vrtićem Latica i ulaganje od 1,4 milijuna eura u tri senzorička igrališta, pozicioniralo je Zadar kao jedan od vodećih hrvatskih gradova u kreiranju inkluzivnog prostora za igru.

Ova dva projekta simboliziraju dinamičnu i predanu strategiju gradonačelnika Dukića i njegovog tima, usmjerenu ka stvaranju grada koji raste i razvija se u skladu s potrebama svojih stanovnika. Zadar se, korak po korak, preoblikuje u grad budućnosti, gdje se svaki kutak pažljivo oblikuje da odražava zajedničke vrijednosti, inkluzivnost i predanost boljem sutra.

Foto: Grad Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!