Grad Zadar poziva na završnu konferenciju projekta ADVANCE – ključan korak prema održivom kružnom gospodarstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Zadar s ponosom najavljuje završnu konferenciju projekta ADVANCE, koja će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine u 11 sati, u polivalentnoj dvorani Providurove palače. Projekt ADVANCE, usmjeren na unaprjeđenje kružnog gospodarstva i financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, ima za cilj ukazati na problematiku bacanja hrane te podići razinu svijesti o održivom upravljanju hranom i održivom gospodarenju otpadom od hrane.

Konferencija je ključan događaj za sve dionike u području poslovanja s hranom, uključujući ugostitelje, jedinice lokalne samouprave, tvrtke za gospodarenje otpadom, kao i za širu zajednicu građana. Kroz razmjenu znanja i iskustava, konferencija će pružiti priliku za razumijevanje važnosti kružnog gospodarstva i implementaciju praktičnih rješenja za smanjenje bacanja hrane.

“Ovom konferencijom želimo naglasiti koliko je važno promišljati o načinima na koje možemo smanjiti bacanje hrane i kako to direktno utječe na održivost našeg okoliša. Kružno gospodarstvo nije samo trend, već nužnost za očuvanje naših resursa i okoliša za buduće generacije,” izjavio je predstavnik Grada Zadra.

Projekt ADVANCE predstavlja jedan od ključnih koraka prema ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, s fokusom na odgovorno potrošnju i proizvodnju hrane. Kroz suradnju s partnerima iz cijele Europe, projekt donosi nove pristupe i metode koje će se prezentirati tijekom konferencije.

Grad Zadar poziva sve zainteresirane da se pridruže ovom važnom događaju i doprinesu stvaranju održivije budućnosti. Konferencija predstavlja izvrsnu priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i znanja, te za zajednički rad na promicanju principa kružnog gospodarstva u Hrvatskoj i šire.

Za dodatne informacije i prijavu na konferenciju, zainteresirani se mogu obratiti koordinatorima projekta u Gradu Zadru. Budimo zajedno dio rješenja i krenimo naprijed prema održivijem načinu života i poslovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!