Veleposlanik Gruzije i počasni konzul Moldavije u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Gruzije, Nj. E. Zaala Gogsadzea i počasnog konzula Republike Moldavije Emila Soleničkog.

Veleposlanika i konzula župan je upoznao sa Zadarskom županijom, njenim gospodarskim, turističkim, zemljopisnim i prometnim potencijalima te s nekim od najvažnijih projekata koji se trenutno provode na našem području.

Istaknuo kako smo vodeća županija po proizvodnji obnovljivih izvora energije te u ribarstvu i marikulturi, a prošlu je godinu obilježila rekordna zaposlenost i značajan rast ukupnog gospodarskog proizvoda.

Nj. E. Gogsadze istaknuo je svoju ljubav prema Hrvatskoj u kojoj je veleposlanstvo otvoreno tek nedavno te sličnosti između hrvatskog i gruzijskog mentaliteta. Posebno je impresioniran razvojnim potencijalima Zadarske županije.

Gosti su otvorili teme moguće suradnje u nizu sektora, a posebno im je zanimljiva mogućnost povezivanja Zadra izravnim letom s gruzijskim Kutaisijem. Također, povezivanje dvaju gradova potaknulo bi, po njima, turističku razmjenu. Gruzija, naime, zbog nekoliko velikih skijališta na Kavkazu ima dosta razvijen zimski turizam, a s druge strane Gruzijci u sve većem broju otkrivaju ljepote Mediterana, otkrio je veleposlanik Gogsadze.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!