Zadarska županija objavila javni poziv: Za razvoj otoka osigurano 25,6 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zadarska županija objavila je Javni poziv na dostavu prijava za sudjelovanje u postupku predodabira prihvatljivih prijavitelja te integriranih projektnih prijedloga s ciljem provedbe teritorijalne strategije za područje otoka Zadarske županije.

Predmet ovog poziva je predodabir prihvatljivih prijavitelja s područja županije za ulaganja koja će se financirati kroz Integrirani teritorijalni program (ITP) 2021.-2027. na otocima. Ukupno je izdvojeno 25,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za razvoj pametnih i održivih otoka u sklopu ITP-a na nacionalnoj razini, što predstavlja jedinstvenu priliku za otoke Zadarske županije.

“Riječ je o zaista jedinstvenoj prilici jer do sada nije postojala ovoliko velika financijska prilika za otoke Zadarske županije. Radi se o više od 25 milijuna eura bespovratnih sredstava koja će biti na raspolaganju za naše otoke kroz projekte koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života i rada u više otočkih mjesta i općina”, istaknuo je županijski pročelnik za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniel Segarić.

Rok za podnošenje prijava je 8. ožujka 2024. godine, a minimalan iznos bespovratnih sredstava po projektu iznosi 500 tisuća eura. Cilj je formiranje liste unaprijed određenih prijavitelja te prioritiziranih integriranih projektnih prijedloga koji će imati pravo prijave na ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava i izravnu dodjelu u svrhu provedbe teritorijalne strategije za područje otoka unutar županije.

Zadarska županija, koja je prva u RH donijela Teritorijalnu strategiju razvoja otoka, naglašava svoju predanost ulaganju u infrastrukturu otoka kako bi se osigurali kvalitetni životni uvjeti i potaknulo zadržavanje stanovništva na otocima.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Javnog poziva uključuju jedinice lokalne i područne samouprave, javna poduzeća, turističke zajednice te javne ustanove. Rok za prijavu je 8. ožujka 2024. godine, a prijave se dostavljaju u elektroničkom obliku na adresu otoci@zadra.hr.

Foto:Visit-Croatia


PODIJELI S PRIJATELJIMA!