Policija na biogradskom području kod maloljetnikapronašla drogu i oružje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime,  nakon što je prekjučer na biogradskom području zatečena maloljetna osoba  u posjedu ručno spravljene dvije cigarete marihuane (joint) te novčanog iznosa za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela, nad maloljetnom osobom je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je temeljem naloga obavljena i pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi.

Tijekom pretrage policija je od osumnjičenog maloljetnika oduzela jednu vrećicu s oko 16 grama marihuane, vrećicu s oko 3 grama marihuane pomiješane s duhanom, jedno pakiranje s oko 5,2 grama amfetamina te 4 tablete bez propisanog recepta.
Nadalje, tijekom pretrage je oduzet jedan pištolj- revolver, 6 komada pištoljskog streljiva, bajuneta za vojnu pušku te preklopni nož.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prema maloljetnoj osobi je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona  o nabavi i posjedovanju oružja građana


PODIJELI S PRIJATELJIMA!