Besplatna radionica o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U svjetlu nastojanja za zelenijom i održivijom budućnošću, Grad Zadar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavlja priliku koja se ne propušta. Najavljen je novi javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, s fondom koji ove godine iznosi rekordnih 120 milijuna eura. Ovaj program nudi vlasnicima obiteljskih kuća priliku da za mjere toplinske zaštite, zamjene stolarije, te korištenje obnovljivih izvora energije, dobiju do 62.120,00 eura bespovratnih sredstava po prijavi.

Kako bi se građani Zadra bolje upoznali s detaljima i mogućnostima koje ovaj javni poziv nudi, organizirana je besplatna radionica koja će se održati danas, 7. ožujka, u dvorani novog studentskog doma sveučilišnog kampusa, Put Stanova 1a, s početkom u 15 sati.

Uvodnu riječ dat će gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, i zamjenik direktora Fonda, Mirko Budiša. Predstavnici Fonda će zatim pojasniti uvjete sufinanciranja, s posebnim naglaskom na popis potrebne dokumentacije i proces prijave. Ova radionica pruža jedinstvenu priliku građanima da dobiju sve potrebne informacije iz prve ruke i postave konkretna pitanja vezana za projekt energetske obnove.

Energetska obnova kuća ne samo da smanjuje troškove režija za 30 do 60%, već i znatno povećava udobnost stanovanja. Osim toga, korištenjem obnovljivih izvora energije građani doprinose očuvanju okoliša, čime se potiče održivi razvoj i bolja budućnost za sve.

Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija o javnom pozivu, koji kreće 13. ožujka, na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (www.fzoeu.hr). Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u transformaciji energetskog sektora i priliku za građane da aktivno sudjeluju u energetskoj tranziciji.

Grad Zadar i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pozivaju sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i sudjeluju na radionici. Ulaz je besplatan, a znanje i informacije koje će se dobiti mogu imati dugoročne pozitivne učinke na životni standard i okoliš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!