“Ostajem tu” – Konferencija o budućnosti Hrvatske u demografskom planiranju u organizaciji Mladeži HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladež HDZ-a grada Zadra usmjerava pažnju javnosti na jedno od najvažnijih pitanja današnjice – demografsku revitalizaciju, organizirajući konferenciju pod nazivom “Ostajem tu”. Konferencija se održava u Kneževoj palači u Koncertnoj dvorani braće Bersa, 8. ožujka 2024. godine, s početkom u 18 sati.

Konferencija će biti platforma za predstavljanje ambiciozne Strategije demografske revitalizacije Hrvatske koja stavlja naglasak na ostanak mladih unutar zemlje i obrnuti trend iseljavanja, s ciljem postizanja održivog demografskog rasta do 2033. godine.

Uvodni govor će održati predsjednica Mladeži HDZ-a grada Zadra, Anđela Dujić, koja će osvijetliti ciljeve i važnost konferencije za lokalnu zajednicu. Na konferenciji će govoriti i Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čiji će fokus biti na korištenju EU fondova za demografsku revitalizaciju.

Panel raspravu će obogatiti prisustvom Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, koja će pružiti uvid u nacionalne strategije i politike. Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, Jure Brižić, načelnik Općine Preko, Šime Sekula, načelnik Općine Bibinje, te Ivana Bičanić, poduzetnica, svojim će sudjelovanjem dati različite perspektive na demografske izazove i mogućnosti pred Hrvatskom.

Konferencija “Ostajem tu” otvorit će dijalog između političkih lidera, stručnjaka i građana, te je pozivnica upućena svim zainteresiranim da se pridruže u stvaranju održive demografske budućnosti Hrvatske. Iz Mladeži HDZ-a poručuju da je svaki glas važan u kreiranju strategije koja ne samo da će zaustaviti odlazak mladih nego će i potaknuti one koji su otišli da se vrate i pridonesu razvoju svoje domovine.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!