Velika prilika za vlasnike obiteljskih kuća: dostupno 120 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U svjetlu globalnih napora za postizanje održivije budućnosti, Grad Zadar u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavlja izvanrednu priliku za svoje građane. S rekordnim fondom od 120 milijuna eura, objavljen je novi Javni poziv namijenjen energetskoj obnovi obiteljskih kuća, nudući do 62.120,00 eura bespovratnih sredstava po prijavi za mjere poput toplinske zaštite, zamjene stolarije i korištenja obnovljivih izvora energije.

Da bi se građanima olakšalo razumijevanje detalja i potencijala koji se nude, organizirana je besplatna radionica održana danas, 7. ožujka, u novom studentskom domu na sveučilišnom kampusu. Na radionici, koju su otvorili gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, i zamjenik direktora Fonda, Mirko Budiša, nakon čega su predstavnici Fonda pojasnili uvjete sufinanciranja i proces prijave.

Gradonačelnik Dukić naglasio je dosadašnje sudjelovanje grada u sufinanciranju dokumentacije za energetsku obnovu, ali je upozorio na trenutačnu nemogućnost nastavka te podrške zbog nedostatka proračuna, pozivajući vijećnike na hitno djelovanje. S druge strane, Darko Kasap, pročelnik za graditeljstvo i prostorno uređenje, istaknuo je dosadašnje uspjehe i planove za buduće projekte, uključujući obnovu škola i javnih objekata financiranih iz EU sredstava, Fonda za zaštitu okoliša i gradskog proračuna.

Mirko Budiša, zamjenik direktora Fonda, posebno je naglasio rekordni iznos dostupnih sredstava te važnost njihovog iskorištavanja, naglašavajući da nema ograničenja u prijavi kao što je to bilo prethodno kao naprimjer “brzi prst”, te da će Fond pružiti svu potrebnu pomoć oko prijave. Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija o javnom pozivu, koji kreće 13. ožujka, na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (www.fzoeu.hr), kao i putem call centra Fonda.

Ova inicijativa simbolizira ključan korak prema energetskoj tranziciji i održivom razvoju, smanjujući troškove života i povećavajući kvalitetu stanovanja, dok istovremeno doprinosi očuvanju okoliša. Grad Zadar i Fond za zaštitu okoliša pozivaju sve građane da iskoriste pruženu priliku, naglašavajući da su znanje i informacije dobivene na radionici temelj za dugoročne pozitivne promjene u zajednici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!