Atraktivna regata u Rogoznici: Na 18. Rogozničkom kupu 60 jedriličarki i jedriličara iz cijelog svijeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rogoznica, mjesto poznato po svojim jedriličarskim postignućima i izvrsnim uvjetima za jedrenje, ponovno se nalazi u središtu pozornosti međunarodne jedriličarske zajednice. Jedriličarski klub Val domaćin je 18. Rogozničkog kupa, regate klase RU jedrilica IOM, koja ove godine nosi i titulu Otvorenog Prvenstva Hrvatske. Događaj, koji se odvija od 8. do 10. ožujka, privukao je 60 natjecatelja i natjecateljica iz raznih dijelova svijeta, uključujući Norvešku, Švedsku, Poljsku, Njemačku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Italiju, Crnu Goru, Maltu i Brazil.

Rogoznica je, nakon uspješno organiziranog Europskog prvenstva 2018. i Svjetskog prvenstva 2022. godine, potvrdila svoj status izvrsne jedriličarske destinacije. Osim što nudi idealne uvjete za jedrenje, ova lokacija je prepoznata i kao odličan domaćin velikih međunarodnih natjecanja.

Program regate prati ustaljeni raspored prethodnih izdanja, započinjući u petak u 9:30 revijalnim navigacijskim plovom. Start je na Milinama, ispred marine Frapa, a ruta obuhvaća prolaz preko mosta i poluotoka do Gornjih mula i natrag, što ukupno čini oko 3 nautičke milje podijeljene u tri etape. Natjecatelji se u cilju očekuju oko podneva, nakon čega slijedi kratki odmor prije početka centralnog dijela natjecanja – jedrenja u regatnom polju označenom plutačama, koje traje sve do nedjelje poslijepodne i boduje se za Prvenstvo Hrvatske.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da tijekom vikenda posjete Rogoznicu i uživaju u uzbuđenjima koje nudi ova regata, ističući da je događaj zanimljiv ne samo ljubiteljima jedrenja, već i onima koji cijene tehničku kulturu i sportski duh. Dodatne informacije o regati dostupne su na službenoj web stranici www.iomrogoznica.com, a za one koji neće moći prisustvovati, regata će biti dostupna i putem live streama na YouTube.

Regata je organizirana uz podršku lokalne zajednice, uključujući Turističku zajednicu Rogoznica, Općinu Rogoznica i Marinu Frapa, kao i uz pomoć vjernih sponzora, među kojima je i Nacionalni park Krka. Ovo događanje ne samo da promiče jedrenje kao sport, već i dalje učvršćuje Rogoznicu kao destinaciju koja je otvorena i gostoljubiva prema svjetskoj jedriličarskoj zajednici.

Foto: Hrvoje Duvančić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!