Edukacija za male iznajmljivače: Bolja kvaliteta obiteljskog smještaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra i Savjetovališta za obiteljski smještaj „Interligo“, održana je intenzivna jednodnevna edukacija za zadarske iznajmljivače. Događaj se odvijao u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije – Inovacija, privukavši velik broj sudionika, što ukazuje na snažan interes za unaprjeđenje kvalitete i konkurentnosti u turističkoj ponudi regije.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zadra, Iva Bencun, istaknula je kako je pružanje domaćinske topline i profesionalnosti ključ uspjeha zadarskog turizma, naglašavajući važnost održivog upravljanja turističkom destinacijom. S obzirom na stalni priljev novih iznajmljivača, edukacija je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti kvalitete u turističkoj usluzi unutar kvantitativnog rasta.

Voditeljica pododsjeka za turizam Zadarske županije, Marijana Špoljarić, predstavila je impresivne brojke koje odražavaju turistički rast regije, s naglaskom na važnost diversifikacije ponude i održavanja visokog standarda usluge. Osvrćući se na trenutačnu zvjezdastu kategorizaciju smještajnih kapaciteta, Špoljarić je istaknula kako kvaliteta usluge nije uvijek izravno proporcionalna broju zvjezdica, potičući na promišljanje o načinima poboljšanja standarda bez obzira na formalnu kategorizaciju.

Edukacijski program, koji je vodila Meri Čizmić Kraljević iz splitskog „Interliga“, detaljno je pokrio ključne aspekte poslovanja u turističkom smještaju, od administracije i oglašavanja do pravila rada s platformama kao što su Booking.com i Airbnb. Iznajmljivači su imali priliku naučiti o važnosti fleksibilnog upravljanja cijenama i korištenju algoritama online platformi za maksimiziranje vidljivosti.

Zadarska Turistička zajednica potvrdila je svoju ulogu kao središnje tijelo podrške iznajmljivačima, naglasivši kontinuiranu predanost razvoju održivog turizma i unaprjeđenju kvalitete turističke ponude. Ovogodišnja edukacija još je jednom dokazala koliko je važna sinergija između lokalnih turističkih autoriteta i pružatelja usluga smještaja za očuvanje visokih standarda zadarske turističke destinacije.

Dok se Zadar suočava s izazovima rasta i diverzifikacije turističke ponude, ova edukacija služi kao ključni korak prema održavanju reputacije regije kao destinacije visoke kvalitete i gostoljubivosti, spreman za izazove nadolazeće sezone.

Foto: TZ Grada Zadra


PODIJELI S PRIJATELJIMA!