ChatGPT Redovan upis u vojnu evidenciju za 2024. godinu započinje 18. ožujka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske najavilo je redovan godišnji upis u vojnu evidenciju koji će se ove godine provesti od 18. ožujka do 17. svibnja. Ova redovita aktivnost, koja se provodi sukladno odredbama Zakona o obrani, obuhvaća sve hrvatske državljane – muškarce koji u tekućoj godini navršavaju 18 godina.

Proces upisa vojnih obveznika bit će proveden u suradnji s područnim odsjecima za poslove obrane, a pozivi će biti upućeni tijekom ožujka i travnja na adrese mladića rođenih 2006. godine. Pozvani su dužni odazvati se pozivu u zakazanom terminu, noseći sa sobom osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Ministarstvo obrane ističe važnost odaziva na ovu zakonsku obvezu, naglašavajući postupak opravdanja eventualne spriječenosti za dolazak, koji se može obaviti osobno ili preko člana uže obitelji. Dodatno, Hrvati koji borave u inozemstvu imaju mogućnost upisa preko diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u zemlji boravka.

Osim toga, osobe koje su iz bilo kojeg razloga propustile ranije upise, mogu se javiti u područni odsjek za poslove obrane bez prethodno primljenog poziva, prema svom mjestu prebivališta.

Ministarstvo obrane potiče sve zainteresirane da za dodatne informacije i pojašnjenja kontaktiraju nadležne odjele ili posjete službenu web stranicu Ministarstva, gdje mogu pronaći sve detalje vezane uz ovogodišnji upis u vojnu evidenciju.

Ovaj godišnji postupak upisa u vojnu evidenciju predstavlja ključan korak u organizaciji obrambenog sustava Republike Hrvatske, osiguravajući ažurirane podatke o vojnom stanovništvu te potvrđujući spremnost zemlje da odgovori na sve obrambene izazove.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!