Predsjednik Republike posjetit će Dugi Otok i otvoriti 26. Noćnjak u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U svojem bogatom dnevnom rasporedu, Predsjednik Republike posjetit će tvrtku Mardešić d.o.o. na Dugom Otoku, a zatim sudjelovati na svečanom otvorenju 26. Međunarodne manifestacije maslinara i uljara Noćnjak 2024. u Zadru.

Posjet Dugom Otoku zakazan je za 14:30, gdje će Predsjednik obići proizvodni pogon Mardešić d.o.o., smješten u Saliju. Tvrtka je poznata po svojoj dugogodišnjoj tradiciji u preradi ribe, a posjet predstavlja priliku za istaknuti važnost ribarstva i prerade ribe za gospodarstvo regije i cijele zemlje.

Večernji dio dana, točnije u 18:00 sati, Predsjednik će provesti u Zadru, u hotelu Kolovare, gdje će službeno otvoriti 26. izdanje Noćnjaka, najvažnije godišnje manifestacije posvećene maslinarima i uljarima. Predviđeno je i njegovo prigodno obraćanje, koje će zasigurno dodatno osvijetliti značaj maslinarstva i uljarstva kao temeljnih stupova hrvatske poljoprivredne i kulturne baštine.

Noćnjak 2024. godine okuplja brojne izlagače, maslinare, uljare, tvrtke, obrte i OPG-ove koji će predstaviti svoje proizvode i usluge, od vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja do inovativnih proizvoda vezanih uz maslinarstvo. Sajam maslinarstva i uljarstva pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava, znanja i uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Posjet Predsjednika Republike ovoj značajnoj manifestaciji ističe državnu podršku razvoju i promociji maslinarstva i uljarstva, sektora koji igra ključnu ulogu u održivom razvoju i očuvanju kulturnog identiteta Hrvatske.

Očekuje se da će Predsjednikova prisutnost i obraćanje dodatno podići profil manifestacije te istaknuti njezinu važnost kao mjesto susreta, učenja i slavljenja bogatstva hrvatskog maslinarstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!