STEM County: Znanstveni sajam koji mlade uvodi u svijet znanosti i tehnologije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zadar će 20. i 21. ožujka 2024. godine biti domaćin znanstvenog sajma STEM County, smještenog u Multifunkcionalnoj dvorani Centra za kreativne industrije na trećem katu na adresi Put Murvice 3a. Sajam je dizajniran kako bi mladima približio svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), te kako bi promovirao znanstvena istraživanja i inovacije.

Dvodnevni događaj započet će Uvodnom konferencijom 20. ožujka u 11 sati, gdje će biti predstavljen bogat program sajma. Istog dana u 13:30 sati, bit će održano predstavljanje STEM County makete, koju su pod vodstvom prof. Anta Marjanovića izradili daroviti učenici. Ova maketa simbolizira spoj kreativnosti, znanja i tehnološkog napretka, te ističe važnost rada na projektima koji mlade motiviraju da istražuju i razvijaju nove ideje.

Drugog dana sajma, 21. ožujka, profesorica Biljana Agić održat će kratku prezentaciju o STEM aktivnostima realiziranim tijekom projekta, dok će posjetitelji imati priliku vidjeti radove i projekte proizašle iz radionica. Ovo je izvrsna prilika za učenike da pokažu što su naučili i kako su primijenili svoje znanje u praksi.

Organizacija Znanstvenog sajma STEM County ima za cilj potaknuti interes mladih za znanstvena istraživanja i karijere u STEM područjima. Uz to, sajam želi pokazati kako su znanost i tehnologija ključni za rješavanje brojnih suvremenih izazova, od klimatskih promjena do tehnološkog razvoja.

Projekt STEM County financira se u okviru programa “Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva”, koji je dio Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ovaj program ima za cilj promoviranje socijalne uključenosti, smanjenje nejednakosti i poticanje održivog razvoja.

Pozivamo sve zainteresirane učenike, roditelje, nastavnike i ljubitelje znanosti da posjete STEM County sajam i pridruže se brojnim zanimljivim prezentacijama. Ovo je izvanredna prilika da se upoznate s inovacijama i istraživanjima koja oblikuju našu budućnost, te da se inspirirate za vlastite znanstvene avanture.

Za više informacija o financijskom mehanizmu i programu, posjetite EEA Grants Hrvatska i stranicu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!