U Zadru Festival inkluzije: 2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Zadru se od 21. ožujka do 12. travnja 2024. godine održavaju 2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Manifestacija “Festival inkluzije: Upoznaj me!” posvećena je stvaranju društva koje prihvaća i osnažuje svako dijete i osobu s invaliditetom, omogućujući im da se u potpunosti integrišu u zajednicu i da se njihovi potencijali u potpunosti prepoznaju i vrednuju.

Organiziran od strane prestižnih lokalnih obrazovnih i socijalnih institucija, uključujući Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udrugu za autizam Zadar, i brojne druge, ovaj događaj simbolizira kolektivni trud u promicanju podrške, ravnopravne participacije i osjećaja zajedništva.

Program festivala obuhvaća različite edukativne, kulturne i sportske aktivnosti koje naglašavaju važnost razumijevanja i prihvaćanja različitosti. Suorganizatori su se udružili kako bi predstavili bogat niz događanja koji će biti dostupni u različitim kulturnim i obrazovnim prostorima Zadra, uključujući Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, Narodni muzej Zadar i druge, s ciljem podizanja svijesti i razumijevanja potreba djece s teškoćama.

Grad Zadar i Zadarska županija ponosno stoje kao pokrovitelji ovogodišnjeg festivala, što dodatno potvrđuje posvećenost lokalne zajednice stvaranju inkluzivnog okruženja za sve. Ovaj događaj pruža priliku za sve građane Zadra da pokažu podršku, uče i sudjeluju u aktivnostima koje obogaćuju živote djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

“Festival inkluzije: Upoznaj me!” poziva sve Zadrane i posjetitelje da se pridruže u proslavi raznolikosti, učenju o inkluziji i podršci djece s teškoćama u razvoju, naglašavajući kako svaki član društva ima jedinstven doprinos koji zaslužuje biti prepoznat i cijenjen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!