Svečano uručenje ključeva stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponedjeljak, 25. ožujka, u prostorijama Gradske knjižnice Zadar, smještene na adresi ul. Stjepana Radića 11b, održat će se svečanost kojom će Ministarstvo hrvatskih branitelja uručiti rješenja i ključeve stanova namijenjenih hrvatskim ratnim vojnim invalidima (HRVI). Ceremonija, koja započinje u 10:00 sati, simbolizira kontinuiranu brigu države o svojim braniteljima, a petorica HRVI primit će ključeve svojih novih domova iz ruku potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, Tomislava Medveda.

Svečanost će biti kratka ali svečana, s predviđenim trajanjem do 10:45 sati. Pored ministra Medveda, događaju će prisustvovati i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, te državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić. Također, svoju podršku će pokazati i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, kao i predstavnici udruga iz Domovinskog rata s područja Zadra.

Osim toga, istoga dana, ministar Medved ima zakazan sastanak u Biogradu na Moru. U 9 sati sastat će se s gradonačelnikom Ivanom Knezom kod Hotel Adria, na adresi Augusta Šenoe 42, gdje će zajedno razmotriti potencijalne lokacije za izgradnju novog veteranskog centra. Ovo je još jedan korak u pružanju adekvatne podrške i resursa hrvatskim braniteljima, s ciljem unapređenja njihovih životnih uvjeta.

Ove inicijative odražavaju kontinuirane napore Ministarstva hrvatskih branitelja u priznavanju i honoriranju žrtve koju su hrvatski branitelji podnijeli za svoju domovinu, te naglašavaju važnost institucionalne skrbi o braniteljima u Republici Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!