Erlić i Bilaver na visokim pozicijama HDZ-ove liste za parlamentarne izbore iz Zadarske županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je svoje kandidate za predstojeće parlamentarne izbore, uoči isteka roka za predaju lista. Iz IX. izborne jedinice, koja se smatra utvrdom HDZ-a, na visokim su mjestima pozicionirani ugledni članovi stranke, uključujući aktualnog ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šimu Erlića na drugom mjestu, te državnog tajnika ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Josipa Bilavera na petom mjestu.

Ostali kandidati iz IX. izborne jedinice su Ante Babić na osmom, Nikolina Baradić na desetom, i Jure Brizić na dvanaestom mjestu. Za VII. izbornu jedinicu, Rade Šimičević je pozicioniran na devetom mjestu, čime se također stvara snažna lista kandidata koja obećava zadržavanje utjecaja HDZ-a u tom području.

S obzirom na očekivanja da će HDZ osvojiti između osam i devet mandata u IX. izbornoj jedinici, smatra se da će svi predloženi kandidati imati visoke šanse za ulazak u Hrvatski sabor. Postoji i široko uvjerenje da će Šime Erlić i Josip Bilaver, zbog svojih trenutnih pozicija unutar Vlade, vjerojatno ostati na svojim mjestima, čime bi njihova mjesta u Saboru postala dostupna sljedećim kandidatima na listi.

Objava kandidata dolazi u zadnji čas, s obzirom da je sutra posljednji dan za predaju kandidacijskih lista, što dodaje dodatnu dramu uoči izborne utrke. Sadašnje pozicioniranje HDZ-a u IX. izbornoj jedinici još jednom potvrđuje njezinu ulogu kao jednog od ključnih bastiona stranke, dok stranka i njeni kandidati ulaze u završnu fazu priprema za izbore zakazane za 17. travnja 2024.

Kako će se ove političke strategije odraziti na konačne rezultate izbora, ostaje vidjeti, ali jasno je da HDZ cilja na pobjedu i snažno zastupničko prisustvo u novom sazivu Hrvatskog sabora.

Foto: Facebook/HDZ Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!