Lionsi donose radost u domove 16 zadarskih obitelji za Uskrs

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči Uskrsa, Lions klub Zadar pokrenuo je svoju tradicionalnu akciju “Za ljepši Uskrs svima”, kroz koju su ove godine obradovali 16 zadarskih obitelji u socijalnoj potrebi. Akcija, koja se već dugi niz godina provodi s ciljem osiguranja dostojanstvenog obilježavanja blagdana za one najugroženije, i ovog puta pokazala je veliko srce Zadranina.

Primatelji pomoći su obitelji koje su prepoznate kao socijalno najugroženije unutar zajednice Zadra, prema evidenciji gradskog Upravnog odbora za socijalnu skrb i zdravstvo. Mnoge od ovih obitelji čine samohrane majke s troje ili više djece, uključujući i djecu s teškoćama u razvoju. Za neke od ovih obitelji, ova donacija predstavlja dugoočekivani trenutak radosti i olakšanja.

Bogati paketi koje su Lionsi pripremili sadržavali su ne samo osnovne namirnice poput brašna, šećera, ulja, tjestenine, riže, šunke, konzervirane i svježe ribe, pogača, keksa i čokolade, već i higijenske potrepštine te sredstva za čišćenje. Sveukupna vrijednost doniranih paketa procjenjuje se na otprilike 1.300 eura, a sredstva su prikupljena kroz donacije članova Lions kluba te uz pomoć generoznih doprinosa lokalnih tvrtki poput Bakmaza, Cromarisa, Mardešića i Tvornice kruha, koje svojim dugogodišnjim sudjelovanjem u akciji pokazuju predanost principu činjenja dobra.

Ukupno 55 članova obuhvaćenih ovom akcijom doživjet će sretnije i mirnije dane Velikog tjedna i sam Uskrs zahvaljujući nesebičnosti i empatiji zadarskih Lionsa i njihovih partnera. Ova plemenita  gesta naglašava važnost zajedničke brige za one u potrebi te podsjeća na snagu solidarnosti i humanosti unutar zajednice, posebice u vrijeme blagdana kada je potreba za povezanošću i podrškom najizraženija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!