Mreža podrške i suradnje: Psihijatrijsko vještačenje žrtve u središtu edukacije u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji udruge ZvoniMir, održat će se važna međuresorna edukacija usmjerena na temu „Psihijatrijsko vještačenje žrtve u teoriji i praksi“. Ovaj događaj dio je šireg programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, koji ima za cilj osnaživanje stručnjaka iz različitih sektora u pružanju efikasne podrške žrtvama i svjedocima.

Dana 5. travnja 2024., u Multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice Zadar, s početkom u 10:00 sati, stručnjaci i stručnjakinje iz područja prava, psihologije, socijalnog rada i zdravstva okupit će se kako bi raspravili o primjeni psiholoških metoda i tehnika u procesu formiranja nalaza i mišljenja za potrebe suda. Ključni govornik, renomirani forenzički psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas, podijelit će svoja bogata znanja i iskustva, naglašavajući važnost multidisciplinarnog pristupa u ovom delikatnom području.

Cilj edukacije je stvoriti platformu za razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi među stručnjacima, te potaknuti razvoj efektivnih strategija za podršku žrtvama i svjedocima. „Ova edukacija predstavlja priliku za stručnjake da prodube svoje razumijevanje psihijatrijskog vještačenja i da kroz diskusiju i razmjenu iskustava doprinesu boljem razumijevanju i tretmanu žrtava“, istaknuo je Goran Arbanas u najavi događaja.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane medije da prisustvuju edukaciji i tako direktno doprinesu širenju svijesti o važnosti ove teme. S obzirom na složenost psihijatrijskog vještačenja i njegovu ključnu ulogu u pravosudnom sustavu, ovakvi događaji su od neprocjenjive važnosti za cijelu zajednicu.

Edukacija u Zadru pružit će platformu ne samo za učenje i profesionalni razvoj, već i za stvaranje novih veza i suradnji koje će unaprijediti mrežu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Udruga ZvoniMir s ponosom vodi ovu inicijativu, nadajući se da će doprinijeti stvaranju sigurnijeg i pravednijeg društva za sve.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!