Rukometni klub “Zadar 1954” proslavio Kids day

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povijesnom ambijentu Foruma, u subotu, 30. ožujka 2024. godine, Rukometni klub “Zadar 1954” otvorio je svoja vrata najmlađima, obilježavajući prvi Kids Day, događaj posvećen promociji rukometa među djecom i mladima. Uz prisutnost brojnih sugrađana i roditelja, ovaj dan simbolizirao je uvod u bogat program kojim klub obilježava 70 godina postojanja i djelovanja.

Događaj je bio prilika da se najmlađi članovi kluba predstave u punom sjaju, pokazujući svoje rukometne vještine pred okupljenom publikom. Njihovom entuzijazmu pridružili su se i seniori kluba, učvrstivši osjećaj zajedništva i pripadnosti koji krasi ovu sportsku instituciju.

U slavljeničkoj godini, klub ne samo da se osvrće na bogatu povijest već i intenzivno radi na približavanju rukometa zajednici kroz različite inicijative, među kojima Kids Day zauzima posebno mjesto. Cilj ovog događaja bio je popularizacija rukometa kao idealne izvannastavne aktivnosti koja doprinosi psihofizičkom razvoju djece.

Rukometni klub “Zadar 1954” s ponosom predstavlja svoju Školu rukometa, koja trenutno okuplja oko 70 dječaka u dobi od 10 do 18 godina. Treninge organiziraju u sportskoj dvorani Mocire, dok je za najmlađe članove, učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, namijenjen program mini rukometa koji se održava u četiri škole na području grada Zadra i Nina.

Klub je također pokrenuo projekt članstva “DA TE NE VOLIM”, s ciljem jačanja klupske zajednice i demokratizacije upravljačkih struktura. Ovim projektom, koji omogućava svakom punoljetnom članu sudjelovanje u odlučivanju i upravljanju klubom, “Zadar 1954” želi proširiti svoje članstvo i osigurati održiv model funkcioniranja.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali i podržali organizaciju Kids Day-a, od najmlađih članova i njihovih roditelja do sugrađana, Rukometni klub “Zadar 1954” potvrdio je svoju ulogu važnog centra sportskog i društvenog života u zajednici. Događaj je protekao u duhu radosti i zabave, ostavljajući iza sebe nezaboravne uspomene i utirući put budućim generacijama rukometaša.

Rukometni klub “Zadar 1954” nastavlja s misijom promicanja sporta, zdravih životnih navika i zajedništva, dokazavši da je sport mnogo više od igre – on je način života koji spaja ljude, kultivira vrijednosti i oblikuje karakter.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!