8. Tuna, Sushi & Wine Festival zapalio gastronomske strasti u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival svečano je otvoren u petak večer u historijskom prostoru Arsenala, dok je subotnje jutro dočekalo goste pod velikim šatorom na Trgu Petra Zoranića. Ovaj prestižni gastronomski događaj, koji se brzo nameće kao ključni turistički magnet Zadra za 2024. godinu, ponudio je izobilje vrhunskih morskih delicija koje su privukle pažnju kako domaćih tako i brojnih stranih posjetitelja.

Na gala večeri u Arsenalu, kuharski timovi iz biogradske Ilirije, uz gostujuće majstore iz zagrebačkog sushi restorana Takenoko, predstavili su bogat izbor jela od jadranske ribe. Posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim sushijima, hosomakijima, nagirijima te tradicionalnim mediteranskim zalogajima s tunom, inćunima i cijenjenim vrstama ribe poput brancina i zubaca. Posebno oduševljenje izazvao je Marikomercov carpaccio od jadranske hobotnice.

Subotnje prijepodne na Trgu Petra Zoranića donijelo je nastavak kulinarskog spektakla, gdje su se redovi ispred food cornera neprekidno punili. Mladen Križanović i Ivan Bašić, sushi majstori Cromarisa, zajedno s ekipom Magura i Burgers & More, powered by Pelagos Net Farma i Jadran tuna, osigurali su neprestanu atrakciju za sve prisutne.

Zadarski vinari ponudili su izbor vrhunskih vina koja su savršeno pratila morske specijalitete. Autentični kokteli, uključujući opcije bez alkohola za najmlađe, dodatno su obogatili gastronomsku ponudu. Ponuda lokalnih proizvoda bila je zaokružena sirevima s Dugog otoka, solima iz Solane Nin te svjetski poznatim uljima Ante Vulina i Tomislava Čudine.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac i direktorica glavnog organizatora Iva Bencun svečano su otvorile događaj, koji se nastavlja u nedjelju s glavnim kulinarskim atrakcijama na Trgu Petra Zoranića i večernjim koncertom Damira Urbana.

Tuna, Sushi & Wine Festival s pravom se može pohvaliti statusom jednog od najvažnijih događaja u kalendaru grada Zadra, a s obzirom na ovogodišnji uspjeh, očekivanja za sljedeće izdanje su već sada velika.

Foto: TZ Grada Zadra/Matija Lipar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!