Značajna ulaganja na otocima Ugljan i Pašman: Ministar Erlić odobrio 277.900 eura za lokalne projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, posjetio je u ponedjeljak otoke Ugljan i Pašman, gdje je najavio značajna ulaganja iz Programa razvoja otoka za 2024. godinu. Ukupno je odobreno 277.900 eura za različite projekte koji će unaprijediti infrastrukturu i kvalitetu života lokalnih zajednica.

U općini Preko odobreno je 67.500 eura za izgradnju mrtvačnice u sklopu novog groblja u naselju Preko, dok je Općini Kali dodijeljeno 61.700 eura za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Srdelice. Općina Kukljica dobit će 49.500 eura za sanaciju krovišta i zamjenu vanjske stolarije na Područnoj školi Kukljica, a Općina Pašman 48.800 eura za uređenje Doma kulture Neviđane. Također, Općini Tkon odobreno je 50.400 eura za uređenje mjesnih trgova.

U Kukljici je planirano ukupno ulaganje od 146.000 eura u školu, uz 46.000 eura iz općinskog proračuna, što je potvrdio općinski načelnik Marin Boško. Dožupan Šime Vicković naglasio je da će ova ulaganja poboljšati uvjete rada u školi, koja trenutno broji deset učenika nižih razreda.

Tijekom posjeta, ministar Erlić i dožupan Vicković obišli su i gradilište budućeg Hotela Hilton u Preku, velike investicije vrijedne 12 milijuna eura koju financira HOK osiguranje. Hotel, koji se gradi u skladu s održivim standardima, integrirat će lokalnu gastronomiju i ponuditi gostima wellness iskustvo u masliniku i začinskom vrtu.

Investicija u Hotel Hilton, koja se financira sa 40% sredstava iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, predstavlja značajan doprinos razvoju turizma na otocima Ugljan i Pašman. Ova ulaganja su ključna za daljnji gospodarski razvoj regije, istaknuo je načelnik Općine Preko, Jure Brižić.

Ovim projektima, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU nastavlja podržavati otočne zajednice, osiguravajući ne samo bolju infrastrukturu već i jačanje turističkih i kulturnih kapaciteta otoka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!