Proljetni kros u park-šumi Musapstan označio početak nove atletske sezone na otvorenom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U čast Dana Zadarske županije, park-šuma Musapstan bila je domaćin Proljetnom krosu koji je privukao šezdesetak natjecatelja iz atletskih klubova AK Biograd, HAK Sv. Ante Poličnik, AK Alojzije Stepinac, AK Olympionik Zadar i gostiju iz AK Dubrovnik.

Natjecanje je održano u idealnim uvjetima: sunčanom vremenu i uz veliku podršku roditelja i trenera. Mladi atletičari pokazali su svoje trkačke vještine, razvijene kroz redovite treninge u svojim klubovima, a raznolikost dobnih skupina doprinijela je dinamičnoj atmosferi na stazi.

“Proljetni kros nije samo sportsko nadmetanje, već i dio šireg projekta ‘Od malih do mladih’ kojeg podržava Ministarstvo turizma i sporta, a usmjeren je na promicanje atletike među mladima u Zadarskoj županiji,” izjavio je Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.

Događaj je također omogućio da se pokaže nova oprema koja je klubovima osigurana zahvaljujući podršci Sportske zajednice grada Zadra i predsjednici Snježani Jurinić, kao i Sportske zajednice Zadarske županije. Nabavljene su prepreke, startni blokovi, vijače i druge pomagala koje će unaprijediti treninge i natjecanja.

Ovaj kros je bio prilika za mlade atletičare da pokažu svoj talent i odmjere snage, ali i za stvaranje nezaboravnih trenutaka i uspomena. “Zahvaljujem svima koji podržavaju naš rad i razvoj atletike. Nadamo se da će ova inicijativa donijeti još bolje rezultate u budućnosti,” zaključio je Miolović.

Dok se atletičari pripremaju za sljedeća natjecanja, jasno je da je Proljetni kros uspješno otvorio sezonu atletike na otvorenom i potvrdio status Zadarske županije kao središta mladih sportskih talenata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!