Hoće li vijećnici Grada Zadra usmjeriti fokus na gradsku budućnost ili političke poene?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sjeni trajuće blokade proračuna, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, zakazao je ključan sastanak s predstavnicima klubova gradskih vijećnika za 30. travnja 2024. u Maloj vijećnici Grada Zadra. S početkom u 12.30 sati, rasprava će se vrtjeti oko proračuna Grada Zadra za tekuću godinu te projekcija za 2025. i 2026. godinu. Sastanak, otvoren za predstavnike medija, mogao bi biti prekretnica u rješavanju financijske pat-pozicije koja paralizira grad.

Proračunska blokada nije samo brojka u financijskim izvještajima; ona je stvarni problem koji ometa svakodnevni život građana Zadra. Od održavanja infrastrukture do financiranja lokalnih projekata i usluga – sve stoji dok vijećnici ne postignu konsenzus. Pitanje koje se nameće jest: hoće li vijećnici na ovom sastanku konačno staviti interese građana iznad političkih ambicija?

Zadrani s pravom očekuju da će njihovi izabrani predstavnici raditi u njihovom najboljem interesu, a ne koristiti proračun kao sredstvo za političko nadmudrivanje. Gradski proračun je ključan za napredak i razvoj Zadra, a njegova blokada je postala simbol šireg problema – političke paralize koja se širi na sve segmente upravljanja gradom.

Postoji li šansa da vijećnici prepoznaju ozbiljnost situacije i djeluju u duhu zajedništva i kompromisa? Ili će, kako to često biva, kratkoročni politički poeni prevagnuti nad dugoročnim dobrobitima za grad i njegove stanovnike? Ako vijećnici ne uspiju uskladiti svoje razlike, postoji li mogućnost da gradonačelnik predloži drastičnije mjere, poput raspisivanja novih izbora, kako bi riješio ovaj politički zastoj?

Oči javnosti bit će uprte u Malu vijećnicu tog ponedjeljka, s nadom da će njihovi predstavnici pokazati hrabrost i liderstvo potrebno za izlazak iz političke krize. Napokon, Zadar zaslužuje vodstvo koje će mu omogućiti prosperitet, a ne političare koji svoje mandate vide kao priliku za osobne pobjede na štetu građana koji su ih izabrali.

Zadrani čekaju i nadaju se da će njihovi vijećnici na nadolazećem sastanku pokazati da su gradski interesi iznad političkih igara. U suprotnom, možda je zaista vrijeme za nove izbore – vrijeme za nove prilike i nove ljude koji će imati snage voditi Zadar prema svjetlijoj budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!