Trideset godina vatrogasne službe u Zadarskoj županiji: Jubilej u Polači

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Polača je bila domaćin svečanog obilježavanja dvostrukog jubileja – 30 godina postojanja Vatrogasne zajednice Zadarske županije i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Polača. Svečanost je upriličena uoči blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, naglašavajući dugogodišnju tradiciju i predanost vatrogasaca sigurnosti i zaštiti lokalne zajednice.

Događaju su prisustvovali visoki dužnosnici, uključujući glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, župana Božidara Longina, zamjenika župana i načelnika Stožera civilne zaštite Šimu Vickovića, županijskog vatrogasnog zapovjednika Mateja Rudića i predsjednika Županijske vatrogasne zajednice Željka Šošu, kao i općinski načelnik Tomislav Prtenjača.

Osim što je poslužila kao prilika za prisjećanje na tri desetljeća službe, svečanost je bila i trenutak za istaknuti važnost vatrogasne zajednice u prevenciji i reagiranju na izvanredne situacije. “Vatrogasci su naši heroji svakodnevice, ne samo kada su u pitanju požari, već i u mnogim drugim situacijama kada je potrebna hitna intervencija”, istaknuo je župan Longin tijekom svog obraćanja.

Jubilarna proslava također je bila prilika za zahvaliti svim članovima zajednice koji neumorno rade na očuvanju sigurnosti stanovnika Zadarske županije. Događaj je ujedno poslužio kao podsjetnik na stalnu potrebu za modernizacijom opreme i osposobljavanjem vatrogasaca kako bi bili spremni odgovoriti na sve zahtjevnije izazove suvremenog doba.

Svečanost u Polači potvrdila je značaj i nezamjenjivu ulogu vatrogasaca u društvu te je još jednom potvrdila zajedničku posvećenost sigurnosti i zaštiti svih građana Zadarske županije.

Foto: Zadarska županija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!