Sky BOŠT 2024: Baške Oštarije Trail utrka poziva trkače da otkriju ljepote Velebita

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Atletski klub Velebit, u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit, najavljuje četvrto izdanje Baške Oštarije Trail utrke, koje će se održati 08.06.2024. godine na slikovitim Baškim Oštarijama. Ovogodišnja utrka nudi tri različite staze koje su prilagođene različitim stupnjevima pripremljenosti i interesima trkača.

Prva staza, “Family time”, duga je 7 km i namijenjena je trkačima i hodačima svih uzrasta, nudeći ugodno iskustvo u prirodi za cijelu obitelj. Druga staza, “BOŠT 4 You”, proteže se na 11 km i idealna je za one koji žele istražiti ljepote srednjeg Velebita te uživati u jednoj od najljepših staza ovog područja. Najizazovnija staza, “Sky Bošt”, s dužinom od 30 km i impresivnih 2300 m ukupnog uspona, vodi natjecatelje od razine mora u Karlobagu do Baških Oštarija, nudeći pravi izazov za najambicioznije trkače.

Za sve natjecatelje organizatori su pripremili bogat startni paket koji uključuje novčane nagrade za najbrže trkače, nagrade sponzora, finišerske medalje, pamučne majice s logom utrke, kao i obrok i piće nakon utrke. Posebna poslastica su Velebitsko pivo i lička štrudla, koja će trkačima pružiti priliku da kušaju lokalne delicije.

Uz sportski izazov, utrka nudi i jedinstven doživljaj prirode. Trkači će imati priliku uživati u prekrasnim pogledima i otkriti netaknutu prirodu Parka prirode Velebit. Sigurnost natjecatelja osigurana je uz podršku GSS-a, što jamči da će svaki aspekt utrke biti pažljivo nadgledan.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem online platforme na linku: stotinka.hr.

Pozivaju se ljubitelji trčanja, prirode i avanture da se pridruže i postanu dio ovog izuzetnog događaja koji svake godine privlači sve više sudionika iz Hrvatske i inozemstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!