Članovi Vijeća korejske provincije Gangwon razmijenili znanja i iskustva s pročelnicom Bušić i direktoricom TZ-a Bencun

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je Zadar posjetilo Vijeće korejske provincije Gangwon, koje su dočekale direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Iva Bencun, i pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i šport , Dina Bušić.

Članovi državnog Vijeća provincije Gangwon trenutno provode stručno usavršavanje u inozemstvu s ciljem jačanja podrške zakonodavnim aktivnostima i istraživanju lokalnih strategija razvoja. Ovaj posjet obuhvatio je razgledavanje različitih institucija i gradova, uključujući i Zadar, kako bi se upoznali s njihovim sustavima i najboljim praksama. Poseban naglasak stavljen je na razvoj turističke infrastrukture i očuvanje prirodnih ljepota.

Bencun je predstavila  novoobnovljeni kompleks crkve i nekadašnjeg samostana sv. Nikole, danas Edukativno prezentacijski centar za podvodnu arheologiju, a UNESCO-ov status II kategorije dodatno naglašava važnost ovog kompleksa kao svjetske kulturne baštine. S druge strane pak, Bušić se više osvrnula na infrastrukturne projekte i važnost projekata koji podržavaju razvoj sporta, kao što je sportski centar Višnjik. Budući da je razvoj turističke infrastrukture jedan od ključnih ciljeva oba grada, ovaj posjet predstavio je izvrsnu priliku za dijeljenje iskustava.

“Ovo je bila izuzetna prilika za suradnju i razmjenu iskustava između naših regija. Otvoreni smo za daljnju suradnju i razvoj prijateljskih odnosa, a ono što nas izuzetno veseli su pohvale naših gostiju na račun čistoće grada Zadra i gostoljubivosti njegovih stanovnika,” istaknula je Bencun.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!