Otkrijte čari ljekovitog samoniklog bilja na predavanju Nede Bopsić u Gradskoj knjižnici Zadar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradska knjižnica Zadar ima čast pozvati sve zainteresirane na edukativno predavanje “Ljekovito samoniklo bilje”, koje će održati stručnjakinja za samoniklo bilje Neda Bopsić. Predavanje će se održati 15. svibnja 2024. godine u multimedijalnoj dvorani knjižnice s početkom u 18 sati.

Neda Bopsić, autorica popularne knjige “Okusi prirode: Samoniklo jestivo bilje – Slastice” i osnivačica široko praćene Facebook grupe “Zdrava Trava”, podijelit će svoje bogato znanje o ljekovitom bilju koje raste u našem području. Predavanje je dio šireg projekta “Zelena transformacija – građanska participacija”, koji udruga “Eko-Zadar” provodi od 2017. godine uz potporu Zadarske županije.

Posjetitelji će imati priliku naučiti o etičkom pristupu branju bilja, očuvanju prirode te o utjecaju ljekovitih biljaka na ljudsko zdravlje, s naglaskom na moguće koristi i štetnosti. Osim predavanja, organizatori su pripremili i niz drugih edukativnih aktivnosti koje će se održavati tijekom godine, uključujući radionice i predavanja o preživljavanju u prirodi, građanskoj znanosti i učinkovitoj komunikaciji.

Ulaz na predavanje je besplatan, a s obzirom na ograničen kapacitet dvorane, zainteresirani se potiču da na vrijeme osiguraju svoje mjesto. Ovo je izvrsna prilika za sve koji žele proširiti svoje znanje o prirodnim resursima i načinima njihova korištenja u svakodnevnom životu.

Za više informacija i prijave, posjetitelji se mogu obratiti direktno Gradskoj knjižnici Zadar ili kontaktirati organizatore putem telefona ili elektroničke pošte navedene na službenoj stranici udruge “Eko-Zadar”. Ne propustite priliku da se upoznate s tajnama ljekovitog bilja koje raste oko nas!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!