Gradsko vijeće Zadra na pauzi: Stigao zahtjev za ubacivanje proračuna u Tetris?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradsko vijeće Grada Zadra uspjelo je otići u povijest, ali ne zbog hrabrih odluka ili inovativnih projekata, već zato što su, čini se, zaboravili jednu sitnicu – usvojiti gradski proračun. U nedostatku službenog dokumenta, Zadrani su se okrenuli alternativnim rješenjima. Jedan od prijedloga koji je stigao na adresu vijeća jest da se proračun ubaci u popularnu video igru Tetris, “jer tamo bar nešto može pasti na svoje mjesto”.

Gradonačelnik, koji je u posljednje vrijeme viđen kako vježba raspoređivanje virtualnih blokova na svom telefonu, izjavio je: “Ako uspijemo složiti redove u Tetrisu, možda ćemo uspjeti i s proračunom. Razmatramo uvođenje obuke za sve vijećnike. Mislim, ako može sedmogodišnjak biti prvak u Tetrisu, zašto ne bismo mogli mi usvojiti proračun?”

Opozicija je odmah reagirala, sugerirajući da bi možda bilo bolje da gradonačelnik i vijećnici probaju neku drugu igru, poput Monopolya, “jer tamo bar možete izgraditi nešto, a i naučiti kako se troši novac”.

Međutim, neki građani su skeptični. “S obzirom na to kako neki vijećnici raspolažu svojim figuricama u igrama, bojim se da bismo mogli završiti s više zatvora nego hotela”, komentirao je jedan zabrinuti građanin dok je promatrao vijećnike kako se natječu u virtualnom svijetu.

U međuvremenu, gradska uprava je najavila da će sljedeća sjednica vijeća uključivati i turnir u Tetrisu, gdje će pobjednik dobiti priliku da predloži prvi amandman na proračun – ako ga ikada sastave. “Očekujemo veliki odaziv i vjerujemo da će ovo biti prvi korak prema transparentnom i odgovornom upravljanju gradom,” optimistično je dodao jedan od savjetnika gradonačelnika.

Na kraju, čini se da Zadar možda neće imati proračun na vrijeme, ali će zato definitivno imati prvaka u Tetrisu. Ako ništa, građani će se barem moći zabaviti gledajući svoje predstavnike kako pokušavaju uskladiti blokove, umjesto proračunskih stavki.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!