Pobjednik švicarac Nemo, Baby Lasagna na izvrsnom drugom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Neizvjesno i za pokidati živce do samog kraja, najbolji je opis ovogodišnjeg finala Eurosonga u švedskom Malmou. Pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu ipak je uvjerljivo prema ocjenama žirija odnio švicarski predstavnik Nemo sa skladbom “The Code”.  Naš Baby Lasagna i njegova pjesma “Rim Tim Tagi Dim”, s kojom je nastupio kao 23. izvođač završio je na drugom mjestu kao izvođač s najviše bodova publike. Tek 50-ak bodova ga je dijelilo od prvog mjesta. Jesmo li tužni? Jesmo. Ali ono što je sve pokazao u Malmou i koliko nam je radosti donio je nemjerljivo.

Iako je “Rim Tim Tagi Dim” još jednom ujedinio cijelu naciju, osvojio gotovo cijelu zemlju, ali i Europu, ipak unatoč svim predviđanjima pobjeda na ovogodišnjem Eurosongu mu je izmakla nadomak ruke No, moramo biti zadovoljni postignutim. Odavno jedan hrvatski izbođač nije privukao toliko pažnje kao Baby Lasagna.

Iako je prema ocjenama ljubitelja i poznavatelja Eurosonga bio ovogodišnji favorit, što su pokazivale i kladionice na kojima je uvjerljivo vodio do pred sam početak Eurosonga na kojima je vjerojatnost u pobjedu bila čak 44 posto, za razliku od peošlogodišnje švedske pobjednice Laureen njemu predviđanja ipak nisu bila naklonjena.

Ovogodišnji Eurosong ostat će zapamćen i po političkim previranjima, vezanim uz izraelsku predstavnicu Eden Golan, zbog koje je u finalu diskvalificiran nizozemski predstavnik Joost Klein.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!