Bijela vrpca kao spoj spoticanja konja te požara i otmice djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ljubitelji filma danas će uživati u programu Kino Zone, gdje se večeras prikazuje film “Bijela vrpca” redatelja Michaela Hanekea, nagrađen Zlatnom palmom na festivalu u Cannesu.

Radnja se odvija u njemačkom selu Eichwald, gdje se naizgled sve odvija normalno pod nadzorom baruna i barunice, dok djeca prolaze strogi odgoj kod lokalnog pastora. Situacija se mijenja kada netko postavi konop o koji se spotakne barunov konj, a ubrzo zatim dolazi do požara i otmice dvoje djece. Vođa crkvenog zbora sumnja da je sve pomno isplanirano.

Michael Haneke, poznat po svojoj originalnosti i hrabrosti u stvaranju filmova, s “Bijelom vrpcom” istražuje korijene zla. Smješten u malo njemačko selo uoči Prvog svjetskog rata, film prikazuje mračnu stranu društva i obitelji, poručujući da zlo, bilo uzrokovano religijom ili ratom, uvijek vodi tragičnim ishodima.

Film je 2009. godine osvojio mnoge nagrade, uključujući Zlatnu palmu, FIPRESCI nagradu kritičara, nagradu ekumenskog žirija, Zlatni globus za najbolji strani film, te Europske filmske nagrade za najbolji film, redatelja i scenarista. Također je bio nominiran za Oskara za najbolji strani film.

Film “Bijela vrpca” prikazuje se u srijedu, 15. svibnja u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz na predstavljanje knjige je besplatan, a ulaznice za film možete kupiti po cijeni od 3 eura na lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije. Ulaznice se mogu rezervirati putem inboxa profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na info@kino-zona.com, te SMS i WhatsApp porukom na broj 099/7208342.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!