Marin Mlinarić, državni prvak iz geografije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Još jedan razlog za slavlje u gimnaziji Franje Petrića – Marin Mlinarić iz 1. b državni je prvak iz geografije. Natjecanje se održalo u Vodicama odakle su se Marin i njegov mentor prof. Hrvoje Mađar vratili s vrhunskim uspjehom.

– Bilo je super raditi s Marinom i Andrijom Čolakom drugog razreda koji je također sudjelovao na državnom natjecanju i osvojio 5. mjesto. S Marinom je bilo lako raditi, došao je u školu iznimno motiviran, željan novih znanja, s razvijenim radnim navikama i odličnim predznanjem. I u osnovnoj školi išao je na natjecanje i bilježio zapažene rezultate. Rad s takvim učenicima veliko je zadovoljstvo.
Državni ispit iz geografije sastoji se od dva dijela, natjecatelji već moraju baratati s metodologijom istraživanja, Marin je oba dijela ispita riješio najbolje, kazuje mentor, prof. Hrvoje Mađar.

– Bilo je odlično, kada sam vidio rezultate bio sam presretan. Ispit traje dva dana i sastoji se od dva dijela. Prvi dio je istraživački rad za kojeg se dobiju materijali za obradu, izvlače se istraživačka pitanja i hipoteze, izrađuju se dijagrami i donose zaključci. Drugi dio je provjera znanja. Ne bih rekao da je bilo jako teško, bilo je srednje. Nakon ispita bio sam zadovoljan napisanim, ali ipak nisam očekivao da ću pobijediti, ističe Marin.

Prije geografije Marin je bio na državnim natjecanjima iz povijesti i matematike. Na koncu, peti je u državi iz povijesti, dvadeseti u matematici i prvi u geografiji. 1. b  razred matematičkog usmjerenja gimnazije Franje Petrića sada ima dva državna prvaka, Marina iz geografije i Ivana iz hrvatskog. Profesori u šali ove male genijalce zovu Liga prvaka.

– Volim se poslužiti tim sportskim rječnikom. U prvi razred oni dolaze kao najbolji u svojim sredinama, oni su za mene u šali Real, Barcelona, Manchester… Očekujemo od njih da nastave istraživati i učiti, učenici su jako motivirani i željni znanja, nama profesorima jako je lijepo iskustvo raditi s takvim učenicima, kazuje prof. Mađar.

Genijalci iz 1. b možda su skromniji s riječima, ali je zato njihovo znanje vrlo raskošno. Marin najavljuje kako će i dogodine svoje znanje testirati u istim predmetima, a matematici, povijesti i geografiji dodat će i fiziku. Dečkima iz uvale Dražanica samo je nebo granica!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!