Na Višnjiku novo druženje djece i mladih s oštećenjem sluha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski sportski savez gluhih organizira prvi Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha u Zadru, u subotu 18. svibnja. Ovaj događaj, dio Programa uključivanja djece s oštećenjem sluha u sport, održat će se u Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati. Treneri će demonstrirati judo i gimnastiku, a uz njih će biti i kineziologinja Anamarija Reić te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Od 27. do 30. lipnja, Zadar će ugostiti i treći Sportski kamp jednakih prilika, gdje će više od stotinu djece i njihovih obitelji sudjelovati u sportskim aktivnostima. Kamp je besplatan i uključuje dnevne treninge, sportske edukacije i radionice. Program uključivanja djece s oštećenjem sluha, podržan od Ministarstva turizma i sporta, traje već četiri godine i obuhvaća preko 150 djece. U okviru programa organiziraju se razni sportski treninzi i univerzalna sportska škola za djecu od 4 do 7 godina. Cilj je ovih aktivnosti promovirati socijalizaciju, edukaciju i razvoj djece s oštećenjem sluha diljem Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!