Zadrankama prva dva mjesta na natjecanju iz francuskog jezika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prošlog tjedna je u Vodicama održano jubilarno trideseto državno natjecanje iz francuskog jezika, a Gimnazija Jurja Barakovića je po prvi puta imala svoje predstavnice koje su postigle izvrsne rezultate. Učenice Antonela Žuža i Ema Serdarević, pod mentorstvom profesorice Svjetlane Pera, pokazale su izvanredno znanje. Antonela je osvojila prvo mjesto, a Ema drugo, svaka u svojoj kategoriji. Oduševljene svojim uspjehom, učenice su podijelile svoja iskustva.

“Natjecanje u Vodicama bilo je moje prvo iskustvo državnog natjecanja uživo. Bilo je napeto, ali sam neizmjerno uživala u usavršavanju francuskog jezika i upoznavanju novih ljudi. Ovo iskustvo potaknulo me da poboljšam svoje znanje jezika. Poznavanje francuskog olakšava mi komunikaciju s rodbinom u Francuskoj i otvara mogućnosti za studij u frankofonim zemljama,” rekla je Antonela Žuža.

Ema Serdarević je dodala: “Natjecanje nije bilo jednostavno, ali trud se isplatio. Uživala sam u druženju s učenicima iz raznih škola i u razgovorima na stranim jezicima. Učenje jezika nije samo učenje riječi, nego i drugačijeg načina razmišljanja.”

Njihova mentorica, profesorica Svjetlana Pera, bila je ključna podrška kroz cijelo natjecanje. Uspjeh ovih učenica je rezultat njihove marljivosti i izvanrednog mentorstva, čime su ponosno predstavile čitavu Gimnaziju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!