Zbog neprilagođene brzine pijani Zadranin sletio s kolnika pa udario dva vozila, oštetio betonski stup i aparat za parking

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U posljednja 24 sata zadarska policija sankcionirala je dvojicu vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te odbijanja ponuđenog alkotestiranja nakon izazivanja prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jučer poslijepodne, oko 14 sati, 26-godišnjak je u Zadru, na dijelu između Perivoja Vladimira Nazora i Perivoja kraljice Jelene Madijevke, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka. Vozilo je sletjelo s kolnika, udarilo u dva parkirana automobila, jedan od kojih je potom oštetio kameni betonski zid, kantu za smeće i aparat za izdavanje parkirnih karata, koji je pak oštetio još jedno parkirano vozilo.

Daljnjim postupanjem, kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,97 promila, a također nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prometnih prekršaja. Srećom, u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala značajna materijalna šteta.

Slična situacija dogodila se sinoć oko 20 sati na Ugljanu, kada je 66-godišnji vozač u Kalima zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pri izlasku iz oštrog zavoja, te sletio s kolnika. Policija je obavila očevid na mjestu događaja, a vozač je odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih sredstava.

Zbog odbijanja testiranja i počinjenih prometnih prekršaja, 66-godišnji vozač je smješten u prostorije policije te će uz optužni prijedlog biti prepraćen na nadležni sud.

Policija apelira na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti i da ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava kako bi se izbjegle ovakve situacije i osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!