Distopijska komedija “Sunčani je kraj” u Kazalištu lutaka Zadar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu programa Večernje scene Kazališta lutaka Zadar, ovog četvrtka, 6. lipnja u 20 sati, gostuje predstava “Sunčani je kraj” u produkciji PlayDrame iz Splita. Ova distopijska komedija donosi humorističan i ironičan pogled na ‘smak svijeta’.

“Sunčani je kraj” smješta radnju u 2033. godinu, u svijet na rubu apokalipse. Unatoč neizbježnoj katastrofi, nitko ne zna kada će točno doći do kraja, što stvara atmosferu napetosti, tjeskobe i nesigurnosti. U “najlipšen gradu na svitu” vlada nestašica hrane, voda je zagađena, a Dioklecijanova palača je pretvorena u luksuzni resort, iz kojeg je izbačeno lokalno stanovništvo.

Troje mladih protagonista – Mihaela, Teodor i Noa – susreću se u napuštenom amfiteatru Doma Mladih. Mihaela, strastvena Torcidašica i bivša biljeterka, našla je utočište u Doma Mladih nakon izbacivanja iz stana. Teodor, teoretičar zavjere iz Zagreba, dolazi tamo zbog svojih istraživanja o smaku svijeta. Noa, pobožni taksist unajmljen od Crkve da vozi ljude u svetišta, traži iskupljenje za svoje grijehe.

Iako različitih karaktera i svjetonazora, protagonisti se suočavaju sa Sartreovom premisom “Pakao su drugi ljudi” i otkrivaju dijelove sebe koje su skrivali.

Predstavu režira Kristina Grubiša, a dramaturginja je Karla Leko. U glavnim ulogama su Laura Bošnjak, Filip Luka Gospić i Vid Ćosić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni prije predstave ili online, a rezervacija je moguća putem e-maila na klz@klz.hr. Cijena ulaznice je 6,50 eura, dok je za učenike, studente i umirovljenike cijena 3,50 eura.

FOTO: Tom DUBRAVEC


PODIJELI S PRIJATELJIMA!