Ministar Beroš dolazi u obilazak radova na ugradnji 4 milijuna eura vrijednog linearnog akceleratora u OB Zadar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U utorak, 4. lipnja, s početkom u 13 sati, u Općoj bolnici Zadar održat će se obilazak radova na ugradnji prvog linearnog akceleratora. Događaj će se održati na adresi Bože Peričića 5, a tom prilikom će biti predstavljeni i novouređeni prostori Odjela za onkologiju, novi MR uređaj te prostori za centralnu pripravu parenteralnih pripravaka.

Program svečanog otvorenja:

13:05 sati – Obilazak radova na postavljanju linearnog akceleratora, novouređenih prostora Odjela za onkologiju, novog MR uređaja i prostora za centralnu pripravu parenteralnih pripravaka.

13:45 sati – Konferencija za medije na kojoj će sudjelovati:izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., ministar zdravstva
Božidar Longin, dipl. ing. šumarstva, župan Zadarske županije
Branko Dukić, dr. med., gradonačelnik Grada Zadra
Željko Čulina, dr. med., ravnatelj Opće bolnice Zadar
mr. sc. Marko Kolega, dr. med., pročelnik UO za zdravstvo Zadarske županije i član Upravnog vijeća OB Zadar

Ugradnja prvog linearnog akceleratora u Općoj bolnici Zadar predstavlja značajan iskorak u sklopu povijesne nabave 21 linearnog akceleratora za šest zdravstvenih ustanova, ukupne vrijednosti 55,4 milijuna eura. Ova sredstva osigurana su iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO). Investicija u zadarskoj bolnici vrijedna je više od četiri milijuna eura i uključuje linearni akcelerator, CT simulator, dozimetriju, fiksaciju te građevinsku, strojarsku i električnu opremu i radove.

Pored toga, novouređeni prostori Odjela za onkologiju, prostori za centralnu pripravu parenteralnih pripravaka i novi MR uređaj ukupne su vrijednosti gotovo dva milijuna eura. Ove investicije omogućit će Općoj bolnici Zadar pružanje regionalno dostupne zdravstvene zaštite onkološkim pacijentima te će je učiniti ključnim dijelom jedinstvene radioterapijske mreže u Hrvatskoj.

Ovaj događaj predstavlja važan korak naprijed u unapređenju zdravstvene skrbi za onkološke pacijente u čitavoj regiji.

FOTO: OB Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!