Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka čiji staford je do smrti izgrizao njegovu 82-godišnju baku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 28-godišnjeg muškarca zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Optužnica je podignuta 27. svibnja 2024., nakon provedene istrage, protiv državljanina Republike Hrvatske rođenog 1996. godine, zbog kaznenog djela iz članka 222. stavka 4. u vezi stavka 3. Kaznenog zakona.

Okrivljenom 28-godišnjaku stavlja se na teret da je između 29. i 30. siječnja 2024., u Zadru, u stanu u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, svjesno ostavio psa pasmine Američki staford terijer na čuvanje svojoj 82-godišnjoj baki. Optuženi je bio svjestan da je pas opasan i da može ugroziti život ljudi, kao i da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje, postupajući protivno Zakonu o zaštiti životinja i Pravilniku o opasnim psima.

Pas je tijekom noći napao staricu, nanijevši joj teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula između 23:00 sata 29. siječnja i 4:00 sata 30. siječnja 2024. godine. Ova tragedija šokirala je zajednicu, a istraga je utvrdila odgovornost 28-godišnjaka za smrt svoje bake.

Optužnica podignuta protiv okrivljenog tereti ga za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Prema Zakonu o zaštiti životinja i Pravilniku o opasnim psima, vlasnici pasa opasnih pasmina dužni su pridržavati se strogih pravila kako bi osigurali sigurnost ljudi. U ovom slučaju, optuženi je postupio protivno propisima, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Očekuje se da će suđenje razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja i utvrditi kaznenu odgovornost okrivljenika. Javnost će pomno pratiti ovaj slučaj koji je ponovno otvorio pitanje odgovornosti vlasnika pasa opasnih pasmina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!