Međunarodni znanstveni skup “Urban vs. Rural: Space, Evolution, and Transformation” u Zadru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 7. do 9. lipnja 2024. godine, Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru organizira međunarodni znanstveni skup pod nazivom “Urban vs. Rural: Space, Evolution, and Transformation”. Skup će se održati u sklopu Međunarodnog istraživačkog centra jadranske povijesti i arheologije – CISA, a tema vodilja bit će odnos urbanog i ruralnog, odnosno onoga u gradu i izvan njega tijekom zadnjeg tisućljeća prije Krista i prvog tisućljeća po Kristu.

Ovaj kompleksni skup obuhvatit će široki spektar istraživačkih tema, uključujući urbani razvoj, ruralnu naseljenost, odnos između urbanih i ruralnih okoliša, nekropole i ukope, arhitekturu i umjetnost, ceste i komunikacije, gospodarske aktivnosti u urbanim i/ili ruralnim područjima, demografska istraživanja i mnoge druge. Na skupu će sudjelovati istaknuti znanstvenici iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije, Crne Gore i Albanije.

Skup će se održati u prostorima Sveučilišta u Zadru, u zgradi SEP-a (Šime Vitasovića 1) te u Velikoj dvorani Odjela za povijest (Ruđera Boškovića 5). Ovaj događaj predstavlja izvrsnu priliku za razmjenu znanja i ideja među stručnjacima iz različitih zemalja te dodatno istraživanje važnog odnosa između urbanih i ruralnih područja kroz povijest.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!