Poklali se se psi, izgrizli vlasnike pa se dvojac stigao i potući; Pijani i drogirani očevidac vrijeđao policajce, pružao otpor, pa u padu zadobio teške tjelesne ozljede

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju, 2. lipnja, u 15:37 sati, zadarska policija zaprimila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Zlatarskoj ulici, na gradskoj tržnici. Po dolasku na mjesto događaja, policijski službenici utvrdili su da su se dvojica hrvatskih državljana, u dobi od 51 i 41 godine, verbalno sukobila na ulici zbog prethodnog sukoba njihovih pasa. Sukob je eskalirao kada je 51-godišnjak udario 41-godišnjaka šakom u glavu. Oba muškarca zadobila su površinske ugrize dok su pokušavali razdvojiti pse.

Tijekom intervencije policije, 42-godišnji muškarac, koji se nalazio u neposrednoj blizini, počeo je vrijeđati policijske službenike. Nakon što je ignorirao naredbu da prestane s neprimjerenim ponašanjem, nastavio je galamiti i pružati otpor. Pokušao se udaljiti nakon što ga je policija obavijestila da će biti uhićen, no policijski službenik je upotrijebio sredstva prisile. Muškarac se tada otrgnuo, izgubio ravnotežu i pao na betonski stalak suncobrana.

Sva trojica muškaraca privedena su u policijsku postaju gdje im je ponuđeno alkotestiranje. Utvrđeno je da 41-godišnjak ima visoku koncentraciju alkohola te je kod njega pronađeno oko 5 grama marihuane. 51-godišnjak je odbio alkotestiranje. Svi su pregledani od strane Hitne medicinske pomoći, a 42-godišnjak je upućen u Opću bolnicu Zadar gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede. Laboratorijske pretrage pokazale su prisutnost alkohola i sintetičkih droga u njegovom organizmu.

U ponedjeljak, 3. lipnja, 41-godišnjak i 51-godišnjak privedeni su na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja. 41-godišnjak je također optužen za prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga zbog posjedovanja marihuane.

Policijska uprava zadarska trenutno provodi istragu kako bi utvrdila sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja te zakonitost postupanja policijskih službenika. Po završetku istrage, javnost će biti obaviještena o rezultatima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!