Bastion sv.Roka na Muraju postao idealno mjesto za ljetne glazbene zabave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjajnim koncertom Uršule Najev i trija Black Coffee, burgerima s prženim Cromarisovim brancinom i filetima orade s cous cous salatom, te izložbom kreativnih rukotvorina skupine mladih Zadranki u četvrtak je počeo drugi Fish & Jazz festival kojeg organizira Turistička zajednica grada Zadra s tvrtkom Cromaris kao glavnim partnerom.

Odmah treba istaknti da je već prvi dan ovog trodnevnog mini festivala pokazao i dokazao da je novo mjesto održavanja – bastion sv.Roka na Bedemima (Muraju), UNESCO-vim zaštićenim zidinama – pun pogodak! Prostrani plato bastiona sa širokom vizurom na Liburnsku obalu, Jazine i gotovo cijeli Zadar izvan Poluotoka te puno čistog zraka pokazao se idealnim za ljetna događanja ove vrste i formata. Zadrani i turisti koji su popunili sva sjedeća i ‘stajaća’ mjesta uvjerili su se koliko je ovaj novouređeni i dosad nedovoljno korišten gradski prostor vrijedan.

Talentirana, raspjevana i razigrana mlada Splićanka, glumica i pjevačica Uršula Najev skupa je s jazz veteranima Black Coffee priuštila izvanrednu večer. Izvodila je sjajne obrade američkih jazz i blues evergreena, a usred večeri uslijedilo je iznenađenje. Nenajavljena se na pozornicu popela Martine Thomas, pjevačica koja je nekoliko godina živjela i djelovala u Zadru baš s grupom Black Coffee, prije nego se odselila u SAD gdje sad živi. Tako su posjetitelji ovog besplatnog koncerta dobili i više nego su očekivali.

Dim iz velikog Ofyr roštilja i majstorije Cromarisovih kuhara-suradnika Hrvoja Krajnovića i Tihomira Bježančevića na food corneru sjajno su se uparili s jazzom, a kakvi su bili njihovi riblji street food zalogaji najbolje je svjedočio red ispred kantuna s hranom.

Fish & Jazz festival je počeo još u podne samo s dobrom hranom i puno sve više potrebnog debelog hlada, koji se i po najvećoj vrućini može pronaći pod starim stablima na bastionu svetog Roka. Tako će biti i u petak, drugog dana festivala.

Večeras će u istom ambijentu nastupati odlični džezisti Damirov Django Group, koju je osnovao sjajni sisački jazz gitarist Damir Kukuruzović, a koja je i nakon njegovog preranog odlaska nastavila djelovati posvećujući koncerte sjećanju na njega.

U subotu, zadnjeg Fish & Jazz dana nastupa splitski duo Sara i Jappa, otac Željko i kćer Sara Brodarić koji izvode sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika.

FOTO: Bojan BOGDANIĆ/TZ grada Zadra


PODIJELI S PRIJATELJIMA!