Jadran uživa u sunčanom i toplom vremenu, uz povremene pljuskove u unutrašnjosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Azorska anticiklona sa Atlantika i anticiklona nad jugoistokom Europe stvaraju ujednačeno polje povišenog tlaka zraka koje se proteže i nad našim područjem, javlja N1. Ciklona nad Sjevernim morem polako se premješta prema Baltiku, dok se plitka ciklona zapadno od Gibraltara približava zapadnom Sredozemlju. Na visinama iznad naših krajeva zapadno strujanje donosi nestabilan zrak sa Atlantika koji prolazi sjevernije od Alpa. Povremeno, manja količina tog nestabilnog zraka prodire preko alpske prepreke, uzrokujući lokalne nestabilnosti južno od Alpa.

Vrijeme danas

Danas će prevladavati sunčano, toplo i vrlo toplo vrijeme. U gorju zapadne unutrašnjosti očekuje se slab do umjeren razvoj dnevne naoblake, a mjestimice je moguć i pokoji pljusak kasno poslijepodne. Na Jadranu će biti vedro uz slab, a na južnom dijelu Jadrana umjeren maestral. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 27 i 33 stupnja Celzijusa.

Vrijeme sutra

Sutra će jutarnje temperature u unutrašnjosti biti oko 15 stupnjeva, dok će na Jadranu biti topla noć s temperaturama iznad 20 stupnjeva. Danju će biti sunčano i toplo, sa slabim razvojem dnevne naoblake, dok će u planinskim krajevima razvoj naoblake biti umjeren. Prolaz oslabljene hladne fronte sjevernije od naših krajeva može u Podravini poslijepodne i navečer donijeti grmljavinu i pokoji pljusak. Na Jadranu će poslijepodne puhati slab maestral. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti doseći će 33 stupnja, dok će na Jadranu biti oko 28 stupnjeva.

Prognoza za vikend

Nedjelja će donijeti nastavak stabilnog, sunčanog i vrućeg vremena. Krajem dana vjetar će skrenuti na slabo jugo, najavljujući manju promjenu vremena koja će nastupiti u ponedjeljak u drugom dijelu dana. Očekuje se prolaz oslabljene hladne fronte praćene naoblačenjem sa zapada i manjim padom temperature zraka. U utorak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice biti kiše, pljuskova, grmljavine i pojačanih udara vjetra.

Građanima se preporučuje oprez pri boravku na suncu zbog visokog i vrlo visokog UV indeksa. Temperatura mora kreće se između 20 i 24 stupnja Celzijusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!