Jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u RH, okuplja najbolje što vinarstvo Zadarske županije nudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari i Udruga vinara Zadarske županije, uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice, organiziraju 15. festival vina Zadarske županije “Vinfest Benkovac 2024”. Ova manifestacija, prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Hrvatskoj, okuplja najbolje što vinarstvo Zadarske županije može ponuditi.

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da od 11. lipnja (utorak) do 19. lipnja (srijeda) 2024. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca, svakim radnim danom od 7:00 do 15:00 sati.

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina koja su već na tržištu, kao i vina koja su u postupku proizvodnje. Poseban naglasak stavlja se na autohtone sorte Maraštinu i Plavinu koje će biti ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima. Najuspješniji vinari bit će nagrađeni prigodnim nagradama na svečanoj dodjeli koja će se održati 5. srpnja 2024. u 21:00 sat u hramu vinarstva Zadarske županije, Kaštelu Benković u Benkovcu, uz svečanu večeru i prigodan zabavni program.

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka (dvije boce za komisiju, jedna za svečanu večeru i jedna za Bukaru dan poslije) u bocama od 0.75 litara s jasno vidljivim podacima:

-Naziv proizvođača,
-Godina berbe,
-Sorta (sorte).

Svaki proizvođač plaća naknadu od 25 EUR po uzorku dostavljenog vina.

Za dodatne informacije, zainteresirani se mogu obratiti na telefone 023/681-834, 095 388 46 56, 091 526 3229 ili putem e-maila na adresu visitravnikotari@gmail.com.

FOTO: Pixabay


PODIJELI S PRIJATELJIMA!